Internationell stenskulpturutställning med
Bohusläns Stenstipendiater
på Udden i Hunnebostrand 9 juli – 30 sept

 


Välkommen
till en utomhus skulpturutställning med nära till bad och hav.
Ett urval av 20 års stenstipendiater visar sina verk. Katalog och utställningsinformation på restaurang Bella Gästis. Konsttävling för barn. Fri entré. Öppet dygnet runt.

Konstnärer:

Eileen McDonagh
Hubert Maier
Gunn Harbitz
Armen Agop
Anne-Katrin Altwein
Claus Ørntoft
Hans Leutscher
& Bohusläns stenstipendiat 2011: Ayla Turan

 

SkulpturSPARK arrangeras av Bohusläns Stenstipendium i samarbete med Leaderprojekt Skulpturpark Hunnebostrand, Restaurang Bella Gästis och Sotenäs kommun. Producerad med stöd från VGregion Kultur.

Bohusläns Stenstipendium har sedan 1991 arrangerats av Konstnärernas Kollektivverkstad i Bohuslän (KKV-B) och firade i fjol sitt 20 års jubileum . Stipendiet är ett av Sveriges största arbetsstipendier för konstnärer och innebär att en utländsk skulptör inbjuds att arbeta med bohuslänsk granit under en månad vid verkstaden. Projektet har skapat unika kontakter med stipendiaterna, 20 st från 16 olika länder. Förutom Europa finns Egypten, Zimbabwe, Zambia och Turkiet representerade, och en tredjedel av stipendiaterna är kvinnor. Stipendiet är ett samarbete mellan kommunerna i norra Bohuslän, Västra Götalandsregionen, Stenindustrin och företagare i Bohuslän samt Gerlesborgsskolan och KKV-B.

Udden i Hunnebostrand, som idag är en enastående vacker strandpromenad och populär badplats, var en gång ett stenbrott varifrån sten skeppades ut över världen. Denna sommar mottar platsen istället stenskulpturer från hela världen, här presenteras en unik utställning med ett urval av de skulptörer som genom 20 år mottagit Bohusläns Stenstipendium. Välkommen att besöka en fantastisk plats mellan hav och land, som formad av tiden och människan bjuder på spännande möten mellan skulptur och natur.

Vernissage är lördagen den 9 juli på Sotekanalens dag. Utställningen pågår till slutet av september.

 

 

 

 

 


AKTUELLT
Katalog
TÄVLING
VAR MED I VÅR:
HITTA HIT